LA MALALTIA PERIODONTAL

06/06/2017

Es tracta d'una malaltia d'origen bacterià / infecciós que afecta els teixits de suport de la dent, progressa lentament des dels més superficials (geniva) fins als més profunds (os). Té períodes d'exacerbació i remissió però pot arribar a fases irreversibles, on les dents presenten mobilitat i s'han d'extreure.

La Malaltia Periodontal és la causa més comuna de pèrdua de dents en la població espanyola.

Hi ha algunes situacions que augmenten el risc de patir Malaltia Periodontal: tabac, alcohol, estrès, malalties sistèmiques com diabetis, osteoporosi o infeccions, certs medicaments, l'embaràs i la menopausa, dents mal col·locades o apinyades, alteracions de l'oclusió, portador de pròtesi ...

La Malaltia Periodontal no provoca cap dolor. En la majoria de casos, el sagnat de genives durant el raspallat pot ser el senyal d'alarma. És important detectar i tractar aquesta malaltia a temps, per frenar-ne l'avanç. Per això, cal fer revisions periòdiques en el dentista 1-2 vegades l'any.

Arxivat a: Informació