CONSELLS PER MILLORAR LA CONFIANÇA DEL NEN AL DENTISTA

11/05/2017

L'objectiu de la nostra clínica és aconseguir que el pacient vingui content a les seves visites i no tingui aquesta percepció clàssica del dentista com algú aterridor. Hem elaborat una llista de consells perquè els pares ens ajudin a fer del nostre treball una experiència més agradable.

     - Els pares han de ser els primers en NO considerar la clínica dental com un centre de “tortura”. Actualment, les tècniques i els fàrmacs anestèsics han millorat tant que és possible fer una odontologia SENSE DOLOR. Si vostès viuen l'experiència amb ansietat probablement contagiïn aquesta por al seu fill.

     - Molts pares temen que el nen no estigui quiet durant les visites. La nostra experiència ens ha ensenyat com tenir entretinguts als seus fills, els deixem jocs, puzles, veure sèries, miralls perquè vegin el tractament que se'ls fa i no s'avorreixin. Si volen, el nen pot portar alguna cosa que li distregui (com mp3, consoles de videojocs portàtils, etc…) i que nosaltres li deixarem utilitzar en aquells moments en què el tractament ho permeti.

     - Evitin utilitzar paraules davant el nen que tinguin una connotació negativa, com a agulla, burxada, sang, dolor, plorar… ni abans, ni durant, ni després dels tractaments.

     - Aconsellem que el nen entre sol al box. Al final de la visita el Doctor sortirà a informar als pares sobre el tractament realitzat.

     - De vegades els pares intenten preparar al nen per a la visita. Això pot fer que el nen pressenti que alguna cosa dolenta pot ocórrer (quan l'hem de portar al parc o al cinema per primera vegada no solem “preparar-los”). A més, sense voler, podem explicar-li al nen coses que no van a ocórrer tal com les expliquem i ell pot sentir-se enganyat. Una opció és dir-li que ens ho pregunti a nosaltres, sempre contestarem a les seves preguntes sense mentir-li (de vegades ens reservem informació) i saber el què li preocupa ens ajuda a eliminar les seves pors.

     - Creiem important que siguin puntuals a les seves cites. Si vénen tard pot ser que el tractament no pugui fer-se per falta de temps.

     - Solem aconsellar fer les visites de tractament als matins. Els nens estan més descansats i col·laboren millor.

     - Si tenen qualsevol sospita que el tractament no pugui realitzar-se en una de les visites convingudes (el seu fill està amb otitis, febre, gastroenteritis, refredat, herpes labial, etc…) preferim que ens ho consultin telefònicament abans que venir i fer el viatge en va. 

Vostès són una part molt important en el tractament dels seus fills, són en qui ells més confien i per tant poden ser una gran ajuda per a nosaltres. Si tenen alguna pregunta no dubtin a fer-la, ens complau que estiguin informats.

Arxivat a: Informació